Opening Gezond Noord

Na dagen van aanhoudende stromende regen zijn de weergoden Gezond Noord heel goed gezind tijdens de officiële opening vandaag in de Tolhuistuin! De zon schijnt volop en het maakt de ontvangst  in de leuk versierde Tolhuistuintent extra vrolijk! Ongeveer 150 belangstellenden waaronder buurtbewoners, professionals, artsen, vrijwilligers,  ervaringsdeskundigen en medewerkers van Doras en Gezond Noord stromen bijeen. Willem Ligthart bijt de spits af, hij zingt als zeer ervaren vertolker van het Amsterdamse lied de ene hit na de andere. Wat een stem heeft die man en de sfeer zit er meteen goed in. Daarna neemt Els het woord, zij heet ons welkom en vertelt hoe het ontstaan van het initiatief Gezond Noord tot stand is gekomen mede door huisarts Pim van Dungen en een al eerder idee van Gerard Smit. Het zijn Els en Ankie die Gezond Noord vorm geven en zij zijn erg blij met deze mooie start, er zijn al 25 ervaringsdeskundigen die daar mede een mooie bijdrage aan leveren. Daarnaast is er een bestuur van wijze mensen gevormd dat adviseert en stuurt.

Om de daad bij het woord te voegen betreedt beweegcoach Rita het podium en zij laat ons op de muziek van de fantastische “Fanfare van de eerste liefdesnacht” allemaal in beweging komen, enthousiast zwaaien we met de armen boven ons hoofd en trekken we de knietjes op! Het is een leuk gezicht, iedereen doet mee! Dan gaan wij allemaal in een lange stoet achter de vrolijke Fanfare van de Eerste Liefdesnacht aan richting het Brughuisje. De stoet stopt bij een flinke  Muur van dozen die gebouwd is, vóór het Brughuisje. Deze Muur van Verleidingen staat symbool voor alle lekkernijen, pizza’s, sigaretten, alcohol die niet goed voor ons zijn. De Muur mag vertrappeld en afgebroken worden, met gretigheid wordt daar gehoor aan gegeven, de dozen wordt neergehaald en letterlijk en figuurlijk opgeruimd. Wij willen gezond eten en liefst een gezond lijf, dat is de boodschap.

Daarna is er de taak voor ex-wethouder Eric van den Burg, ambassadeur van Gezonde Leefstijl en nu ook ambassadeur van Gezond Noord. Hij mag het grote doek versierd met ballonnen langzaam wegtrekken, hij telt luid af van 10 tot 0, iedereen telt hardop mee, en daarna zien we het logo en het Brughuisje, de thuisbasis van Gezond Noord in de Tolhuistuin. Er volgt groot applaus. Gezond Noord is officieel geopend!! De fanfare gaat weer voorop en begeleidt ons allen terug naar de Tolhuistuintent waar we swingend weer aankomen en er heerlijke vers gemaakte en heel gezonde hapjes en drankjes  klaar staan.

Eric van der Burg neemt het woord en neemt ons mee naar zijn moeilijke momenten als hij voor zijn werk veel moet reizen met de trein, een zakje winegums vooraf de reis gekocht is dan zomaar op als hij de trein verlaat, zo vertrouwd hij ons toe. En cola… daar is hij ook zo gek op, vol met suiker, hij laat ons weten dat hij het goed begrijpt, gezond leven is dus vooral  gezonde keuzes maken en verleidingen weerstaan. Dat is moeilijk maar dat hoef je niet alleen te doen, daarvoor is nu Gezond Noord om je te helpen bij het zetten van stappen richting een Gezonde Leefstijl. Hij draagt Gezond Noord een heel warm hart toe en hoopt dat er veel mensen bereikt zullen worden en geholpen naar een gezondere leefstijl. Weer volgt een groot applaus en instemmend gejoel!

Daarna volgen er nog optredens van de Fanfare van de Eerste Liefdesnacht, Gooische Willem, Michael Peperkamp en Astrid Vreden. Dé toppers op dit gebied van Noord.

Het was een prachtig feest en we hopen dat over een paar jaar dat héél Noord gezond wordt!

Plaats een reactie