Nieuwsbrief Gezond Noord

Najaar 2022

Bezoek van longarts & anti-rook activiste
Wanda de Kanter

Op 29 juni en 19 oktober jongstleden liep longarts en anti-rook activiste Wanda de Kanter mee met Els Annegarn van Gezond Noord. De twee hebben elkaar ontmoet toen ze allebei bij Jeroen Pauw in het televisieprogramma ‘Scheefgroei’ zaten. De Kanter zet zich al jaren in om het roken terug te dringen. Zij wilde graag van dichtbij meemaken hoe onze welzijnsorganisatie mensen bereikt die met andere interventieprogramma's niet altijd goed bereikt worden, en was enthousiast:

“Gezond Noord stelt de mensen zelf centraal en werkt samen met buurtteams en de eerstelijnszorg. De mensen kunnen zelf kiezen waar ze beginnen. Begin je in een bewegingsgroep, of bij stoppen met roken, of wil je bijvoorbeeld praten over eenzaamheid en zingeving? Zo kun je alle problematiek vanuit verschillende invalshoeken benaderen. En heel belangrijk: het is gratis, laagdrempelig en iedereen is welkom. Projecten als deze moeten navolging krijgen!”

Lees het hele interview > Je moet gewoon beginnen (sharepoint.com)

Gezond Noord gaat uitbreiden:
verbindend talent gezocht!


De tijden veranderen en het sociaal domein ook. Welzijn wordt steeds belangrijker en het is zaak dat de sociale basis en de buurtteams (o.a. maatschappelijk werk en schuldhulpverlening) nauwer gaan samenwerken.

Met dit oogmerk mag Gezond Noord vijf nieuwe medewerkers aantrekken, die als ambassadeur binnen de buurtteams van Amsterdam-Noord deze brug kunnen helpen slaan.

Wij zoeken dus vijf nieuwe collega's!
Ben of ken jij ook die verbinder, die de waarde en potentie ziet in alle mensen, die kansen ziet en dit weet te vertalen naar collectieve activiteiten? Geloof je in de kracht van positieve gezondheid en weet je zo mensen letterlijk én figuurlijk op het spoor van bewegen te zetten? Begrijp je de kracht van de groep, weet je die in te zetten en onze vele vrijwilligers te (ver)binden in de communities die binnen Gezond Noord ontstaan?

Reageer dan alsjeblieft, of stuur deze vacature door! Onze dank is groot.
Lees hier de hele vacature

Nieuwe collega: Hanane Ghannam Begdouri

Helaas hebben wij afscheid moeten nemen van onze collega Jonathan Busscher. Hij woont in Brabant en de reisafstand bleek te groot, waardoor hij zelf heeft besloten om te stoppen bij Gezond Noord. Wij wensen hem veel succes in zijn nieuwe werkkring!
Sinds 1 oktober is zijn plaats bij Gezond Noord - Buurtteam Vogelbuurt ingenomen door Hanane Ghannam Begdouri. Hanane is met haar achtergrond in het culturele werk, haar levenservaring en meertaligheid een aanwinst voor het team. Zij stelt zich bij deze voor:

'Ik ben sociaal werker en ervaringsdeskundige. Naast mijn gewone werk voor Gezond Noord bied ik ook begeleiding en ondersteuning aan anderstaligen op het gebied van gezonde leefstijl. Mijn passie is altijd geweest om mensen vanuit hun eigen kracht te motiveren om betere keuzes te maken en zo hun doelen te helpen realiseren. Wat er volgens mij werkelijk toe doet is dat je werk doet dat bij jou past, waar je bevlogenheid bij voelt, werk dat je energie geeft en waarin je het beste van jezelf kunt geven. Dat is precies wat ik bij Gezond Noord gevonden heb. Het is mooi om onderdeel te mogen zijn van een team dat hard werkt om een glimlach op het gezicht van een medemens te toveren.'

Health Battle van start met 57 deelnemers

We zijn weer gestart! De 10e editie van de Health Battle alweer, nu met 57 deelnemers door heel Amsterdam-Noord. De Battle'ers gaan tot eind januari in teamverband zoveel mogelijk gezondheidswinst proberen te behalen: twee tot drie keer per week bewegen en workshops volgen om zich meer bewust te worden van hun voedingspatroon, te stoppen met roken en anders om te gaan met stress. En dat alles in de vorm van een speelse competitie. De lol spat er weer vanaf!

Met dank aan fotograaf Huub Zeeman. N.B.: Niet alle deelnemers staan op de foto.