Over ons

Gezond Noord is er voor heel Amsterdam Noord en wil je ondersteunen bij een gezonde leefstijl. Gezond eten, gezond bewegen, stoppen met roken, kortom alles wat met een gezonde leefstijl te maken heeft. Gezond Noord wil je daarbij helpen!

We hebben een grote groep ervaringsdeskundigen/vrijwilligers. Vanuit hun eigen ervaring of expertise zetten zij zich in als beweeg-, voedings- en rookmaatjes of zij geven een workshop, een cursus of een activiteit, gratis of voor een kleine bijdrage. Denk aan een kookworkshop, een cursus hoe je kan omgaan met stress of ondersteuning bij het stoppen met roken. Hou daarvoor onze Agenda en Facebook-pagina in de gaten!

Wil je hulp bij een gezonde leefstijl en woon je in Amsterdam Noord? Stuur dan een mail naar gezondnoord@doras.nl of bel ons op 06-51311666 en maak een afspraak voor ons spreekuur!

het gezond noord team

Het Gezond Noord Team

Het Gezond Noord team met v.l.n.r.: Geertje de Man, ..., Peter Kraak, Ingrid Sijmons, Janine Drewes, Els Annegarn, Ankie Frehe en Jago Bunnik.

Wie zijn we?

els annegarn
Els Annegarn, 06 1036 8298, e.annegarn@doras.nl.
Ik ben welzijnswerker /maatschappelijk werker. Samen met een huisarts ben ik de initiator van Gezond Noord. 
Lees meer

In het verleden heb ik Noorderpark in Beweging opgezet evenals de Gewichtige Dames. Ik ben heel sportief en voor mij geldt: een dag niet bewogen is een dag niet geleefd! En dat gun ik iedereen!

Janine
Janine Drewes, 06 1311 8509, j.drewes@doras.nl.
Ik ben van huis uit maatschappelijk werker/welzijnswerker. Ik werk al lang bij Doras waar ik verschillende functies heb gehad. 
Lees meer

Sinds januari 2021 ben ik officieel betrokken bij Gezond Noord en ik realiseer me dat mijn hart ligt bij het helpen van noorderlingen in de richting van gezonde leefstijl.

ankie
Ankie Frehe, 06 5131 1666, a.frehe@doras.nl.
Ik ben betrokken geraakt bij het welzijnswerk doordat ik na het behalen van mijn voedingscoach diploma vrijwilliger werd voor de Gewichtige Dames.
Lees meer

In die tijd werd er nagedacht over Gezond Noord en daar ben ik vanaf het begin ook bij betrokken. Sinds kort ben ik ook opgeleid als Leefstijlcoach. Mijn doel is om zo lang mogelijk vitaal te blijven. Daarvoor probeer ik zo gezond mogelijk te leven, eten en bewegen maar ook genieten van elke dag en dat draag ik ook graag over op anderen


Jago Bunnik, Buurtteam Nieuwendam, 06 83561797 – j.bunnik@buurtteamamsterdamnoord.nl
Ik ga cliënten van buurtteam Nieuwendam ondersteunen bij het bevorderen van fysieke en mentale gezondheid.
 
Lees meer

Ik was fysiotherapeut, groepsleider van MLK jongeren en kinderen, ICT testprofessional en manager en verdiepte mij in haptonomie, psychologie, oosterse wijsheden, mindfulness en compassie. Ik ben direct gestart met Buitensport voor mannen en wandelen met aandacht in het Noorderpark.
 


Peter Kraak, Buurtteam Tuindorp Oostzaan/ Molenwijk, 06 13546823 – p.kraak@buurtteamamsterdamnoord.nl
Ik ben welzijnswerker, buurtverbinder en netwerkcoach – van Gezond Noord in Tuindorp/ Oostzaan en Molenwijk.
Lees meer

Ik ben blij dat ik bij Gezond Noord mag werken aan dat waar mijn hart ligt n.l. het verbinden van mensen in de wijk. Als vertegenwoordiger van de sociale basis en Gezond Noord in het buurtteam werk ik veel en graag outreachend (de wijk in) en waar mogelijk preventief. Kwaliteit van leven en welzijn staan bij mij op nr 1 naast gelukkig zijn, vrolijkheid, tevredenheid en een groot vertrouwen in het leven.


Hanana Ghannam Begdouri, Buurtteam Vogelbuurt, 06 57459937 – h.ghannam@buurtteamamsterdamnoord.nl
Ik ben sociaal werker en ervaringsdeskundige. Naast mijn gewone werk voor Gezond Noord bied ik ook begeleiding en ondersteuning aan anderstaligen op het gebied van gezonde leefstijl.
Lees meer

Mijn passie is altijd geweest om mensen vanuit hun eigen kracht te motiveren om betere keuzes te maken en zo hun doelen te helpen realiseren. Wat er volgens mij werkelijk toe doet is dat je werk doet dat bij jou past, waar je bevlogenheid bij voelt, werk dat je energie geeft en waarin je het beste van jezelf kunt geven. Dat is precies wat ik bij Gezond Noord gevonden heb. Het is mooi om onderdeel te mogen zijn van een team dat hard werkt om een glimlach op het gezicht van een medemens te toveren.


Ingrid Sijmons, Buurtteam de Banne , 06 10030460 – i.sijmons@buurtteamamsterdamnoord.nl
Ik ben eigenlijk grafisch vormgever, maar mijn passie was altijd iets met mensen te gaan doen, ... 
Lees meer

…per slot was ik ooit begonnen met een studie psychologie. Omdat ik altijd met sport en gezondheid bezig ben geweest besloot ik een opleiding gewichtsconsulent te gaan doen. Ik leerde veel over voeding, bewegen en coachen. Het leukst vond ik iets met groepen doen: de dynamiek die daar ontstaat kan heel helpend zijn. Na een tijdje is daar de Health Battle uit ontstaan. En nu mag ik dus -in de mooiste baan van de wereld- voor Gezond Noord mensen in de Banne proberen gezonde(re) keuzes te maken.


Geertje de Man, Beweegcoach, 06 82 37 85 25, g.deman@doras.nl
Ik ben beweegcoach met een sociaal maatschappelijke achtergrond. In Amsterdam Noord ondersteun ik mensen om meer beweging in hun dag te krijgen. 
Lees meer

In huis, rondom huis of bij een clubje. Bewegen is zo fijn! De energie die je ervan krijgt, de gezelligheid van samen bewegen. En daarnaast heeft bewegen nog tal van voordelen. Stap voor stap ga ik met bewoners aan de slag totdat ze zelf hun ritme hebben gevonden.
Vol enthousiasme werk ik eraan zodat smoesjes verdwijnen en plaats gaan maken voor alle voordelen die bewegen en sporten iedereen kan brengen!

Klazien
Klazien Kruisheer, Buurtteam Volewijck, 06 1355 0334 -k.kruisheer@buurtteamamsterdamnoord.nl
Gezondheid gaat ook over je verbonden voelen, daarom werk ik samen met mijn collega’s aan het opzetten van een zingevingstak van Gezond Noord: Zin & “Zen”.
Lees meer

We ondersteunen Noord-breed gespreksgroepen en andere activiteiten met aandacht voor hoe het echt met mensen gaat. Ook ben ik beschikbaar voor individuele gesprekken over kwetsbare zaken als verdriet, rouw en verlangen.

Tot slot begeleid ik inwoners van de Volewijckbuurt die letterlijk en figuurlijk in beweging willen komen.

Eerder werkte ik als tekstschrijver, (web)redacteur, docent schrijfvaardigheid en rituelen en als spreker bij uitvaartbijeenkomsten

Zo verwenden wij onze collega's met meloenijsjes tijdens een tropische werkdag!!