Over ons

Gezond Noord is er voor heel Amsterdam Noord en wil je ondersteunen bij een gezonde leefstijl. Gezond eten, gezond bewegen, stoppen met roken, kortom alles wat met een gezonde leefstijl te maken heeft. Gezond Noord wil je daarbij helpen!

We hebben een grote groep ervaringsdeskundigen/vrijwilligers. Vanuit hun eigen ervaring of expertise zetten zij zich in als beweeg-, voedings- en rookmaatjes of zij geven een workshop, een cursus of een activiteit, gratis of voor een kleine bijdrage. Denk aan een kookworkshop, een cursus hoe je kan omgaan met stress of ondersteuning bij het stoppen met roken. Hou daarvoor onze Agenda en Facebook-pagina in de gaten!

Wil je hulp bij een gezonde leefstijl en woon je in Amsterdam Noord? Stuur dan een mail naar gezondnoord@doras.nl of bel ons op 06-51311666 en maak een afspraak voor ons spreekuur!

 

Het Gezond Noord Team

het gezond noord team

Het Gezond Noord team met v.l.n.r.: Geertje de Man, Jonathan Busscher, Peter Kraak, Ingrid Sijmons, Janine Drewes, Els Annegarn, Ankie Frehe en Jago Bunnik.

Wie zijn we?

els annegarn

Els Annegarn06 1036 8298, e.annegarn@doras.nl.

Ik ben welzijnswerker /maatschappelijk werker. Samen met een huisarts ben ik de initiator van Gezond Noord. 

In het verleden heb ik Noorderpark in Beweging opgezet evenals de Gewichtige Dames. Ik ben heel sportief en voor mij geldt: een dag niet bewogen is een dag niet geleefd! En dat gun ik iedereen!

Janine

Janine Drewes06 1311 8509, j.drewes@doras.nl.

Ik ben van huis uit maatschappelijk werker/welzijnswerker. Ik werk al lang bij Doras waar ik verschillende functies heb gehad. 

Sinds januari 2021 ben ik officieel betrokken bij Gezond Noord en ik realiseer me dat mijn hart ligt bij het helpen van noorderlingen in de richting van gezonde leefstijl.

ankie

Ankie Frehe06 5131 1666, a.frehe@doras.nl.

Ik ben betrokken geraakt bij het welzijnswerk doordat ik na het behalen van mijn voedingscoach diploma vrijwilliger werd voor de Gewichtige Dames.

In die tijd werd er nagedacht over Gezond Noord en daar ben ik vanaf het begin ook bij betrokken. Sinds kort ben ik ook opgeleid als Leefstijlcoach. Mijn doel is om zo lang mogelijk vitaal te blijven. Daarvoor probeer ik zo gezond mogelijk te leven, eten en bewegen maar ook genieten van elke dag en dat draag ik ook graag over op anderen

Jonathan Busscher, Buurtteam Vogelbuurt , 06 83705530 – j.busscher@buurtteamamsterdamnoord.nl

Ik ben welzijnswerker en vrijwilligersbegeleider en actief binnen het buurtteam Vogelbuurt.

Ik geloof erg in de verbinding die kan ontstaan binnen groepen. Daarom wil ik graag groepen opzetten rondom onder andere verhalen en zingeving. Klop ook zelf bij me aan met je mooie idee.

Jago BunnikBuurtteam Nieuwendam, 06 83561797 – j.bunnik@buurtteamamsterdamnoord.nl

Ik ga cliënten van buurtteam Nieuwendam ondersteunen bij het bevorderen van fysieke en mentale gezondheid.

Ik was fysiotherapeut, groepsleider van MLK jongeren en kinderen, ICT testprofessional en manager en verdiepte mij in haptonomie, psychologie, oosterse wijsheden, mindfulness en compassie. Ik ben direct gestart met Buitensport voor mannen en wandelen met aandacht in het Noorderpark.

Peter KraakBuurtteam Tuindorp Oostzaan/ Molenwijk, 06 13546823 – p.kraak@buurtteamamsterdamnoord.nl

Ik ben welzijnswerker, buurtverbinder en netwerkcoach – van Gezond Noord in Tuindorp/ Oostzaan en Molenwijk.

Ik ben blij dat ik bij Gezond Noord mag werken aan dat waar mijn hart ligt n.l. het verbinden van mensen in de wijk. Als vertegenwoordiger van de sociale basis en Gezond Noord in het buurtteam werk ik veel en graag outreachend (de wijk in) en waar mogelijk preventief. Kwaliteit van leven en welzijn staan bij mij op nr 1 naast gelukkig zijn, vrolijkheid, tevredenheid en een groot vertrouwen in het leven.

Ingrid SijmonsBuurtteam de Banne , 06 10030460 – i.sijmons@buurtteamamsterdamnoord.nl

Ik ben eigenlijk grafisch vormgever, maar mijn passie was altijd iets met mensen te gaan doen, … 

per slot was ik ooit begonnen met een studie psychologie. Omdat ik altijd met sport en gezondheid bezig ben geweest besloot ik een opleiding gewichtsconsulent te gaan doen. Ik leerde veel over voeding, bewegen en coachen. Het leukst vond ik iets met groepen doen: de dynamiek die daar ontstaat kan heel helpend zijn. Na een tijdje is daar de Health Battle uit ontstaan. En nu mag ik dus -in de mooiste baan van de wereld- voor Gezond Noord mensen in de Banne proberen gezonde(re) keuzes te maken.

Geertje de ManBeweegcoach, 06 82 37 85 25, g.deman@doras.nl

Ik ben beweegcoach met een sociaal maatschappelijke achtergrond. In Amsterdam Noord ondersteun ik mensen om meer beweging in hun dag te krijgen. 

In huis, rondom huis of bij een clubje. Bewegen is zo fijn! De energie die je ervan krijgt, de gezelligheid van samen bewegen. En daarnaast heeft bewegen nog tal van voordelen. Stap voor stap ga ik met bewoners aan de slag totdat ze zelf hun ritme hebben gevonden.

Vol enthousiasme werk ik eraan zodat smoesjes verdwijnen en plaats gaan maken voor alle voordelen die bewegen en sporten iedereen kan brengen!

sandwichborden

Zo verwenden wij onze collega’s met meloenijsjes tijdens een tropische werkdag!!