Over ons

Aanpak Gezond Noord is er voor heel Amsterdam Noord en wil wil je ondersteunen bij een gezonde leefstijl. Gezond eten, gezellig met elkaar bewegen., stoppen met roken, kortom alles wat met een gezonde leefstijl te maken heeft. Aanpak Gezond Noord wil je daarbij helpen!

We hebben een grote groep ervaringsdeskundigen/vrijwilligers. Vanuit hun eigen ervaring of expertise zetten zij zich in als beweeg-, voedings- en rookmaatjes of zij geven een workshop, een cursus of een activiteit, gratis of voor een kleine bijdrage. Denk aan een kookworkshop, een cursus hoe je kan omgaan met stress of ondersteuning bij het stoppen met roken. Hou daarvoor onze Agenda en Facebook-pagina in de gaten!

Wil je hulp bij een gezonde leefstijl en woon je in Amsterdam Noord? Stuur dan een mail naar gezondnoord@doras.nl of bel ons op 020 435 45 55 (Buurtteam Amsterdam Noord) en maak een afspraak met een collega in jouw wijk!

 

Wie zijn we?

 

els annegarn
Els Annegarn
06 1036 8298
Ik ben welzijnswerker/maatschappelijk werker. Samen met een huisarts ben ik de initiator van Gezond Noord. 
Lees meer

In het verleden heb ik Noorderpark in Beweging opgezet evenals de Gewichtige Dames. Ik ben heel sportief en voor mij geldt: een dag niet bewogen is een dag niet geleefd! En dat gun ik iedereen!

Janine
Janine Drewes
06 1311 8509
Ik ben van huis uit maatschappelijk werker/welzijnswerker. Ik werk al lang bij Doras waar ik verschillende functies heb gehad. 
Lees meer

Sinds januari 2021 ben ik officieel betrokken bij Gezond Noord en ik realiseer me dat mijn hart ligt bij het helpen van noorderlingen in de richting van gezonde leefstijl.

ankie
Ankie Frehe
06 5131 1666
Ik ben betrokken geraakt bij het welzijnswerk doordat ik na het behalen van mijn voedingscoach diploma vrijwilliger werd voor de Gewichtige Dames.
Lees meer

In die tijd werd er nagedacht over Gezond Noord en daar ben ik vanaf het begin ook bij betrokken. Sinds kort ben ik ook opgeleid als Leefstijlcoach. Mijn doel is om zo lang mogelijk vitaal te blijven. Daarvoor probeer ik zo gezond mogelijk te leven, eten en bewegen maar ook genieten van elke dag en dat draag ik ook graag over op anderen

Jago Bunnik, Buurtteam Nieuwendam
06 83561797
Ik ga cliënten van buurtteam Nieuwendam ondersteunen bij het bevorderen van fysieke en mentale gezondheid.
 
Lees meer

Ik was fysiotherapeut, groepsleider van MLK jongeren en kinderen, ICT testprofessional en manager en verdiepte mij in haptonomie, psychologie, oosterse wijsheden, mindfulness en compassie. Ik ben direct gestart met Buitensport voor mannen en wandelen met aandacht in het Noorderpark.
 

Hanana Ghannam Begdouri, Buurtteam Vogelbuurt
06-57459937
Ik ben sociaal werker en ervaringsdeskundige. Naast mijn gewone werk voor Gezond Noord bied ik ook begeleiding en ondersteuning aan anderstaligen op het gebied van gezonde leefstijl.
Lees meer

Mijn passie is altijd geweest om mensen vanuit hun eigen kracht te motiveren om betere keuzes te maken en zo hun doelen te helpen realiseren. Wat er volgens mij werkelijk toe doet is dat je werk doet dat bij jou past, waar je bevlogenheid bij voelt, werk dat je energie geeft en waarin je het beste van jezelf kunt geven. Dat is precies wat ik bij Gezond Noord gevonden heb. Het is mooi om onderdeel te mogen zijn van een team dat hard werkt om een glimlach op het gezicht van een medemens te toveren.

Ingrid Sijmons, Buurtteam de Banne
06 10030460
Ik ben eigenlijk grafisch vormgever, maar mijn passie was altijd iets met mensen te gaan doen, ... 
Lees meer

…per slot was ik ooit begonnen met een studie psychologie. Omdat ik altijd met sport en gezondheid bezig ben geweest besloot ik een opleiding gewichtsconsulent te gaan doen. Ik leerde veel over voeding, bewegen en coachen. Het leukst vond ik iets met groepen doen: de dynamiek die daar ontstaat kan heel helpend zijn. Na een tijdje is daar de Health Battle uit ontstaan. En nu mag ik dus -in de mooiste baan van de wereld- voor Gezond Noord mensen in de Banne proberen gezonde(re) keuzes te maken.

Geertje de Man, Beweegcoach
06-82378525
Ik ben beweegcoach met een sociaal maatschappelijke achtergrond. In Amsterdam Noord ondersteun ik mensen om meer beweging in hun dag te krijgen. 
Lees meer

In huis, rondom huis of bij een clubje. Bewegen is zo fijn! De energie die je ervan krijgt, de gezelligheid van samen bewegen. En daarnaast heeft bewegen nog tal van voordelen. Stap voor stap ga ik met bewoners aan de slag totdat ze zelf hun ritme hebben gevonden.
Vol enthousiasme werk ik eraan zodat smoesjes verdwijnen en plaats gaan maken voor alle voordelen die bewegen en sporten iedereen kan brengen!

Klazien
Klazien Kruisheer, Buurtteam Volewijck
06 1355 0334
Gezondheid gaat ook over je verbonden voelen, daarom werk ik samen met mijn collega’s aan het opzetten van een zingevingstak van Gezond Noord: Zin & “Zen”.
Lees meer

We ondersteunen Noord-breed gespreksgroepen en andere activiteiten met aandacht voor hoe het echt met mensen gaat. Ook ben ik beschikbaar voor individuele gesprekken over kwetsbare zaken als verdriet, rouw en verlangen.

Tot slot begeleid ik inwoners van de Volewijckbuurt die letterlijk en figuurlijk in beweging willen komen.

Eerder werkte ik als tekstschrijver, (web)redacteur, docent schrijfvaardigheid en rituelen en als spreker bij uitvaartbijeenkomsten

Bente
Bente Overtoom
06 30654372
Ik ben afgestudeerd als sociaal-cultureel werker en heb de afgelopen jaren ontdekt hoeveel kracht en steun er te halen valt uit een gemeenschap. Als welzijnswerker Gezond Noord in het buurtteam Banne is het mijn doel dat de Amsterdammers elkaar weten te vinden en samen gaan werken aan hun gezondheid.
Lees meer

In verbinding met anderen worden mensen vaak letterlijk en figuurlijk in beweging gezet en dat geldt voor mij ook! Dat je met kleine stapjes al kan werken aan een gezonde leefstijl en plezier voorop staat, is iets wat ik anderen graag wil meegeven.

Sayonara
Sayonara van Brest
06-15329029
Ik ben welzijnswerker met een achtergrond in de ambulante hulpverlening onder andere bij het Leger des Heils en HVO-Querido. Al enige jaren kijk ik toe hoe de zorg aan het veranderen is en ben ik gaan kijken hoe ik met energie toch nog een steentje bij kan dragen. Nu heb ik de mooie kans gekregen om als buurtteammedewerker over te stappen naar het welzijnswerk. Lees meer

Ik weet als geen ander hoe het is om die eerste stap te willen zetten maar er niet altijd uit te komen en daarover in gesprek gaan is al stap 1. Graag kijk ik samen met de buurtbewoners welke stappen er nog meer genomen kunnen worden richting de positieve gezondheid. Ik kan niet wachten om met jou aan je doelen te gaan werken!

Eva Boon
Eva Boon
06-51928415
Als geboren optimist voel ik me helemaal thuis bij Gezond Noord. Iedereen heeft recht op een gezond en gelukkig leven, en daar lever ik graag mijn bijdrage aan. Ik ben heel benieuwd om de Nieuwendammers te leren kennen. In direct contact, enthousiast en persoonlijk op zoek maar wat energie geeft. Lees meer

Niet focussen op problemen, maar op ruimte en mogelijkheden. Wat is echt belangrijk; wat geeft plezier? En welk klein stapje kun je zetten? Laten we met elkaar in beweging komen en de weg naar meer gezondheid bewandelen. Hopelijk tot snel!

Rosanne Arnoldy
Rosanne Arnoldy
06-58851000
Iedereen heeft het recht om zich zo gezond & gelukkig mogelijk te voelen. In mijn rol als welzijnswerker bij Gezond Noord ben ik er om de noorderlingen hierbij te ondersteunen. Lees meer

Tot 2019 was ik huisarts, ook werkte ik in de zorg voor gehandicapten, migranten en ouderen. Door dit werk heb ik ervaren dat gezondheid zoveel meer is dan niet ziek zijn, en dat vooral je leefomstandigheden en -gewoonten bepalen hoe gezond je je voelt. Veranderingen daarin maken kost tijd en is niet altijd makkelijk, zeker niet alleen. Dáár wilde ik graag mijn werk van maken. Als welzijnswerker bij Gezond Noord kan ik samen met onze Gezond Noord gemeenschap mensen hierbij ondersteunen.

Sanne Borckink
Sanne Borckink
06-47564560
Ik ben welzijnswerker van Gezond Noord in Tuindorp/Oostzaan en Molenwijk. Gezondheid is voor mij één van mijn belangrijkste waarde. Lees meer

Hoewel het leven nooit zonder tegenslag is, helpt goed zorgen voor je lichaam en geest je beter met moeilijkheden om te gaan. Bewegen en gezond eten geven mij veel energie, die ik met alle plezier inzet om anderen te helpen zich ook fit te voelen. Wil je wel gezondere keuzes maken maar weet je niet waar te beginnen en hoe je het kan aanpakken? Ik ga graag met je in gesprek om samen te kijken wat voor jou de fijnste manier is om met je gezondheid bezig te zijn.

Lina van Kerkhof
Linda van Kerkhof
06-51201509
Gezondheid is een breed begrip. Lichaam en geest zijn hierin sterk verbonden met elkaar: lekker in je vel zitten helpt om jezelf (weer) in beweging te brengen, en andersom. Lees meer

Als mindfulnesstrainer, lifecoach en yogadocent begeleid ik mensen al enige tijd in het loslaten van stress en verbetering op het gebied van mentale gezondheid. Daarnaast heb ik altijd een grote interesse voor vitaliteit en gezond leven, daarom volg ik een opleiding tot natuurvoedingsadviseur. Bewust zijn van je eigen patronen is vaak een begin. En ik weet uit eigen ervaring: verandering gaat met kleine stapjes. En soms zitten de leefomstandigheden ook niet mee. Daarom ga ik graag aan de slag in Tuindorp/Oostzaan en Molenwijk om samen met de buurtbewoners deze stapjes te zetten. Op weg naar een positieve(re) gezondheid!

Zo verwenden wij onze collega's met meloenijsjes tijdens een tropische werkdag!!