Zomerse recepten

De zomer is begonnen! Met die warme dagen heb je niet altijd even veel trek. Wél is het goed om te blijven eten, al is het maar iets dat licht verteerbaar is. Ook liggen er in de zomer allerlei verleidingen op de loer. Om toch gezond te blijven eten, geef ik je een aantal lekkere recept tips!

  1. Griekse salade

Of je het nu gebruikt als hoofdmaaltijd of als bijgerechtje, een salade is altijd een goed idee! En zo krijg je ook nog eens je aanbevolen hoeveelheid groente binnen (= 250 gram per dag). Geen inspiratie? Een Griekse salade is zo gemaakt.

  1. Broccolisoep

Maak een heerlijke pan groentesoep. En nee, we gebruiken geen pakje maar maken de soep helemaal zélf. Als je het basisrecept weet, kun je letterlijk van álle soorten groente een soepje maken. Bak een uitje en wat knoflook aan in de pan met een scheutje olijfolie. Zodra de ui glazig is en heerlijke geuren opstijgen uit de pan, doe je er een bouillon blokje bij, groentes naar keuze + 750 ml water en laat je de soep koken. Na een kwartiertje kun je aan de gang met een staafmixer om de groentes glad te mixen en klaar is je soep. Serveer het met een stukje stokbrood en wat kruidenboter. Klik hier om te lezen hoe je een broccolisoep maakt.

  1. Gezond chocolade ijs

Trek in een ijsje? Zo maak je er zelf eentje. Dit recept bevat geen toegevoegde suikers, alleen de natuurlijke suikers in de bananen. Ben je lactose intolerant? Vervang de melk gerust voor sojamelk of amandelmelk.

  1. BBQ

Staat er een BBQ op de planning? Maak zelf heerlijk gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen en groente. Ook kun je er een aardappel bij poffen. Serveer deze overheerlijke rijstsalade erbij en je hebt een volwaardige en gezonde maaltijd! Door groentes toe te voegen, maak je de BBQ wat gezonder en lichter verteerbaar.