Bezoek Minister Hugo de Jonge

Op uitnodiging van Marian Kaljouw van de Nederlandse Zorgautoriteit was minister Hugo de Jonge in Amsterdam-Noord op bezoek bij Beter Samen in Noord om te horen hoe o.a. huisartsen, de gemeente, Doras Maatschappelijke Dienstverlening en verzekeraar Zilveren Kruis samenwerken om de zorg aan mensen te verbeteren en de stijgende vraag naar zorg in de regio goed op te vangen en daar hoorde natuurlijk Gezond Noord bij.

Na de gezamenlijke lunch in de prachtige Krijtmolen zijn we op de fiets met een wat kleinere delegatie naar het huis van Simone gegaan, één van de ervaringsdeskundigen van Gezond Noord. Simone had drie jaar geleden nog erg veel zorg nodig maar is door de Gewichtige Dames, de loopgroep én erg veel discipline 60 kg afgevallen en heeft ze een sterk lijf gekregen. Ze komt haast niet meer bij de huisarts.

Door contact met Eropaf is uithuiszetting voorkomen, zijn de schulden opgelost en heeft ze nu rust omdat ze bij Florijn in bewindvoering zit.

Simone helpt nu andere mensen bij een eerste stap richting een Gezonde Leefstijl.  Een mooier voorbeeld kan je haast niet hebben!

Plaats een reactie