Gezond Noord Loket officieel geopend

Amsterdammers die hun gezondheid willen verbeteren of willen werken aan hun herstel, kunnen vanaf nu terecht bij het Gezond Noord Loket in het BovenIJ ziekenhuis. Het loket bevindt zich in de centrale hal naast de hoofdreceptie en werd gisteren geopend.

De grote eer om de opening officieel te maken, was aan welzijnswerker Els Annegarn en internist-vasculair geneeskundige Jan Steven Burgerhart. Het loket is een samenwerking tussen het BovenIJ, het Buurtteam Amsterdam Noord en Doras (beide onderdeel van De Sociale Maatschap).

Maandag en donderdag open

Het loket is iedere maandag en donderdag geopend van 10.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 15.00 uur. Iedereen kan er zonder afspraak terecht met vragen, voor advies, steun en informatie over gezondheid en welzijn. Ook medisch specialisten uit het BovenIJ kunnen patiënten doorverwijzen.

Internist-vasculair geneeskundige Jan Steven Burgerhart ziet dat zeker gebeuren.
In onze spreekkamers zien we elke dag dat gezondheidsproblemen ook samenhangen met iemands leefomstandigheden. Als je dat bespreekt, willen de meeste mensen er echt wat mee doen. Het Gezond Noord Loket biedt op een laagdrempelige manier de helpende hand om met de leefstijl aan de slag te gaan: meer bewegen door met een wandelgroep mee te doen en hulp om nu eindelijk eens het roken te stoppen. Van leefstijlaanpak wordt iedereen beter!

Verbinding zorg en welzijn

Will van Schendel (directeur-bestuurder van De Sociale Maatschap) denkt dat de integrale aanpak toekomstige zorgvragen kan verminderen of misschien zelfs voorkomen.
Het loket zet in op het bevorderen van een gezonde leefstijl en het versterken van de sociale omgeving en zelfredzaamheid van Noorderlingen.’

Edwin van der Meer (voorzitter Raad van Bestuur BovenIJ) ziet de verbinding tussen zorg en welzijn als een belangrijke stap om invulling te geven aan passende zorg.
‘Een deel van de zorgvragen kan beter door welzijn opgelost worden. Dit loket, het eerste in Nederland dat de nuldelijnszorg op deze manier vormgeeft, draagt daaraan bij.’