Feestelijke recepttips!

De kop is er af! Januari is voorbij gevlogen maar onze goede voornemens hopelijk niet. Wil je afvallen, wat gezonder leven of suiker uit je leven bannen? En vind je het moeilijk om dit vol te houden? Wij geven je een aantal gezonde maar feestelijke recepttips ter inspiratie om je goede voornemens vol te kunnen blijven houden! 

Bij de koffie hoort… 
Heb je iets te vieren? Daar hoort natuurlijk taart bij! Kies voor een heerlijke kwarktaart met fruit. Voor het recept klik hier. Deze kwarktaart is erg laag in koolhydraten en suikers maar bevat veel eiwitten. Dit zorgt voor een langer verzadigd gevoel waardoor je gedurende de dag minder eet. Ook bevat deze lekkernij veel onverzadigd vet (= gezond) in vergelijking met de verzadigde vetten. Dit taartje is daarom een heel goede keuze! Vervang verse frambozen gerust voor de diepvries variant, het is net zo lekker en scheelt in de kosten. 

Lekker snacken 
Zin in een vette hap? Kies voor de gezonde variant van bijvoorbeeld de kapsalon met kipgyros. Dit gerecht is ook heel goed vegetarisch te bereiden door bijvoorbeeld te kiezen voor vegetarische kipstukjes. Klik hier voor het recept. Door de sla, kip en dressing van karnemelk (ook te vervangen voor yoghurt), is het gerecht laag in verzadigd vet. Doordat je het gerecht zelf bereid, weet je precies wat je eet. Je hebt het dus helemaal zelf in de hand! 

Appel crumble als ontbijt?! 
Dit gerechtje is werkelijk een traktatie voor door de yoghurt! Je maakt het zo. Doordat je speltmeel combineert met havermout en pecannoten, heb je een super gezond ontbijtje te pakken. Voeg wat yoghurt of magere kwark toe en je maaltijd is compleet. Wist je trouwens dat kaneel supergezond is? Het werkt regulerend op je bloedsuikerspiegel en door de geurige, licht zoetige smaak heb je minder suiker nodig in je gerecht. Ook als je last hebt van gevoelige darmen of een verkoudheid, kan kaneel verlichting geven.  

Wij hopen dat deze recepttips jou helpen om vaker voor gezonde voeding te kiezen. Heb je hulp nodig of wil je tips bij het aanleren van een nieuw eetpatroon? Of vind je het lastig de juiste keuzes te maken? Neem dan contact op via gezondnoord@doras.nl, bel Els op 06 – 1036 8298 of Ankie op 06 – 5131 1666.