7 redenen om te beginnen met wandelen

Wandelen is hip! Sommige mensen worden al moe als ze eraan denken, anderen lopen met gemak 2 uur per dag. Door dagelijks een half uurtje te wandelen verbeter je je gezondheid al aanzienlijk en verminder je de kans op hart- en vaatziekten. Het is heel gemakkelijk; je hoeft alleen maar een paar goede schoenen aan te trekken en je kunt de deur uit. Het kost je helemaal niets en kan op elk moment van de dag! Nog niet helemaal overtuigd? Hieronder vindt je 7 goede redenen om tóch over die drempel te stappen!


  1. Wandelen ontspant lichaam en geest

Stressvolle dag achter de rug? Met een half uurtje wandelen per dag verlaag je al klachten die ontstaan door stress zoals een hoge bloeddruk. Zoek een mooie plek uit om te wandelen, zoals een strand of bos en gáán! Je zult zien dat je na een half uur stevig doorstappen, je een stuk relaxter voelt!

  1. Wandelen en Alzheimer

Door het wandelen werkt het geheugen beter. Dagelijks een half uurtje lopen vermindert de kans op Alzheimer of dementie met 20 tot 50 %. Ongelooflijk maar waar!

  1. Betere nachtrust door een ommetje

Heb je problemen met slapen? Dagelijks wandelen stimuleert je dag- en nachtritme en zorgt ervoor dat je beter inslaapt. Welterusten!

  1. Beter in je vel door wandelen

Uit studies is gebleken dat als je drie keer per week minimaal 40 minuten wandelt, je beter in je vel komt te zitten. Door regelmatig te wandelen kun je op den duur zelfs afrekenen met een depressie. Je lichaam maakt door het lopen het hormoon endorfine aan, ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd. Je wordt dus letterlijk gelukkiger van wandelen! Klinkt goed toch?

  1. Wandelen helpt bij afvallen en op gewicht blijven

Je valt er niet snel mee af, maar wandelen kan je wel ondersteunen bij het afvallen of op gewicht blijven. Verder is het belangrijk dat als je wilt afvallen, je ook kritisch naar je dieet kijkt. De combinatie van dagelijks wandelen én een gezond dieet, zorgen ervoor dat je gaat afvallen.

  1. Een betere conditie

Met wandelen verbeter je je conditie aanzienlijk! Je traint het vermogen van je longen om meer zuurstof op te kunnen nemen. Binnen 1 week kan je algehele conditie en uithoudingsvermogen er al op vooruit gaan. Ben je een beginnend wandelaar? Begin dan drie keer per week met 15 tot 20 minuten wandelen en breidt dit langzaam uit. Wie weet wandel jij over een jaar de marathon!

  1. Je spijsvertering verbetert

Wanneer je vaak last hebt van een opgeblazen gevoel na een maaltijd, is de gouden tip: een half uurtje wandelen. Het liefst dagelijks. Je zult na een tijdje ontdekken dat je spijsvertering beter is en een plattere buik krijgt hierdoor.

Vind je het moeilijk om de eerste stap te zetten? Het kan helpen om samen met iemand te wandelen, als stok achter de deur. Gezond Noord kan jou helpen met het vinden van een wandelmaatje.

Neem voor meer informatie contact op met gezondnoord@doras.nl, of bel Els op 06 – 1036 8298 of Ankie op 06 – 5131 1666.