Health Battle

“En de winnaar is…”

In 2022 hebben we de 10e Health Battle afgesloten met feestelijke prijsuitreiking

De winnaars!
Het winnende team Nieuwendam!

Na ruim drie maanden was het zover: op de avond van woensdag 1 februari kon de Health Battle feestelijk worden afgesloten. En wat zijn er weer mooie resultaten behaald! 

Na een gezonde kop soep hield dokter Livia Doets van Noord Huisartsen, met wie wij veel samenwerken, een inleiding over het leefstijlroer. Zij legde uit hoe ieder mens zelf aan het roer staat om te bepalen waar hij of zij aan gaat werken: aan voeding bijvoorbeeld, beweging, ontspanning en beter slapen en/of verbinding met andere mensen. Bij de Health Battle kon je met activiteiten op al deze vlakken punten behalen.

Vervolgens maakte organisatrice Ingrid Sijmons de uitslag bekend. Na een spannende eindstrijd bleek Team Nieuwendam als teamwinnaar uit de bus te zijn gekomen. Proficiat, Nieuwendam! In de individuele competitie delen Johan van Bellen en Martin Kuypers de eerste plaats. Ook jullie van harte gefeliciteerd, geweldig gedaan!

Maar eigenlijk had iedereen wel een beetje gewonnen. Een groot deel van de deelnemers kon de vraag ‘Hoe ervaar je je gezondheid?’ nu aanmerkelijk positiever beantwoorden dan aan de start van de competitie: gemiddeld is men van ‘onvoldoende’ naar ‘voldoende tot goed’ gegaan. Iedereen ontving dan ook een certificaat en mocht een keuze maken uit de prijzen op de prijzentafel. Daarna werd het buffet geopend. Deelnemer Carlos zorgde met zijn Gouden Mannen wederom voor de muzikale noot.

Tijdens de laatste workshop is er aandacht besteed aan de vraag ‘Hoe nu verder?’ Doordat de deelnemers op allerlei manieren in beweging zijn gekomen, hebben zij gewoontes ontwikkeld waar ze op voort kunnen bouwen. Het voordeel is ook dat ze konden aansluiten bij activiteiten die al in hun eigen wijk plaatsvonden.

Mensen hebben gemerkt dat het fijn is om te bewegen en dat zij zich prettiger voelen. Dat is de gezondheidswinst waar deze competitie om draait. “Ingrid en Ankie, bedankt!” zei een deelneemster. “Zonder de Health Battle was het mij niet gelukt!!”


Week 10: Team Tuindorp nog steeds aan kop!

De stand na 10 weken! Alle deelnemers hele fijne dagen en blijf in beweging, he!

Tussenmeting en gezamenlijk eten op 21 december 2022

Op woensdagavond 21 december zijn tijdens een mooie bijeenkomst in kerstsfeer de resultaten van de tussentijdse meting bekendgemaakt! Vanwege de griepepidemie kon helaas lang niet iedereen aanwezig zijn.

Het is nog steeds spannend met op nummer 1 Team Tuindorp Oostzaan/Molenwijk, op de voet gevolgd door eerdere koploper Team Nieuwendam. De individuele deelnemer met de meeste punten komt uit Nieuwendam, terwijl de deelnemer die het meest is afgevallen weer tot Team Tuindorp Oostzaan/Molenwijk behoort. Voorop staat natuurlijk dat alle deelnemers hun best doen en dat iedereen bezig is om haar eigen doelen te bereiken. Heel goed!

Na afloop konden we allerlei lekkers proeven dat iedereen thuis had klaargemaakt. Er waren gerechten uit alle windstreken. Janine vond het nog lekkerder dan het 3-gangen menu in het Huis van de Wijk de Meeuw dat georganiseerd was door de Rotary! Carlos, een van de Gouden Mannen, zong a capella een aantal kerstliederen, wat zeer gewaardeerd werd.

De uitdaging voor de deelnemers zijn de feestdagen, maar eigenlijk geldt dat voor ons allemaal.

Fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar!


Week 8: Team Tuindorp nu aan kop!

Beste Health Battlers, bij deze de stand tot en met week 8 (dus vorige week vrijdag). Zoals je kunt zien liggen de teams superlicht bij elkaar. Spannend!!


Week 6: Team Nieuwendam nog steeds aan kop met 216 punten!

Het was weer enorm spannend. Elk team is erg gemotiveerd en iedereen is goed bezig.

De Pluim van de Week: Martin Kuypers van Team Oud Noord

Martin Kuypers

Martin wil echt zijn leefstijl veranderen en staat open voor nieuwe ervaringen. Hij is altijd op tijd en aanwezig. Regent het, Martin komt. Bij hem staat gezelligheid voorop. Zijn favoriete activiteiten zijn Noorderpark in Beweging en de Kwiekroute, beiden in het Noorderpark. Onlangs heeft hij aan een kookworkshop meegedaan in Buurthuis van der Pek waar hij een salade heeft gemaakt die hij nu zelf gaat maken voor de tussenmeting op 21 december a.s. Martin is de topper van Team Oud Noord en wij zijn trots op hem.


Week 4: Team Nieuwendam leidt met 216 punten!


Week 1/2: Team Nieuwendam leidt met 125 punten!

Hier is de stand van week 1 en 2. Zoals je ziet gaat team Nieuwendam fier op kop!
(NB: Een aantal deelnemers zal in een later stadium workshops gaan volgen.)

De Pluim van de Week: De Gouden Mannen.

De Gouden Mannen – ChrisHaroldCarlosJohan en Kenneth – zijn een onderdeel van Team Nieuwendam. Ze zetten vanaf de eerste week hun schouders eronder. Het heet Health Battle, dus ze vechten voor hun gezondheid en laten zich niet door tegenslag afremmen.

Nu al drie woensdagen fietsen in de ochtend, buitensport rond de lunch en daarna het Gouden Mannen programma.

Het fietsen had een valse start en twee mannen kregen te kampen met een blessure, maar ze haakten niet af.

Elke vrijdagochtend staan ze om 9.55 uur paraat om een uur lang samen met de dames van team Nieuwendam te wandelen. De workshops worden druk bezocht en zelfs yoga is geen taboe!

Wij hebben groot respect voor hun doorzettingsvermogen, maar vooral ook voor de goede sfeer die ze onderling en met de dames van Nieuwendam onderhouden.

De Gouden Mannen, een voorbeeld voor elk team!


We zijn op 8 oktober gestart met de Health Battle. De Health Battle is een speelse competitie voor iedereen in Amsterdam-Noord die fitter wil worden. Samen met teamgenoten uit de buurt ga je zoveel mogelijk gezondheidswinst proberen te behalen. Het gaat niet om het neerzetten van de beste sportprestatie, maar om meedoen. Om samen bewegen – dat kan op elk niveau! – en daarnaast om gezond eten en op gewicht komen, stoppen met roken en omgaan met stress. Dit alles volgens een aanstekelijk concept dat is ontwikkeld en beproefd in Amsterdam-Zuidoost, en nu voor de vierde maal wordt georganiseerd in Amsterdam-Noord.

 • zaterdag 8 oktober 2022 (startschot) – woensdag 1 februari 2023 (feestelijke afsluiting)
 • inschrijven als individu of als team
 • met iedere activiteit scoor je punten voor je team
 • je krijgt een intake en wordt goed begeleid
 • we haken aan bij bestaand aanbod
 • leuk en gezellig en helemaal gratis!
 • je gaat je fitter en lekkerder voelen

Eerdere deelnemers:

“Er is een leuke sfeer tijdens de wandelingen!”

“Het werkt motiverend!”

“Net ‘t zetje dat ik nodig had…”

Resultaten eerdere Health Battles:

 • Meer dan 90% aanwezigheid bij de sportactiviteiten en workshops
 • Gemiddeld >5% gewichtsverlies
 • Stabielere suikerwaarden bij mensen met diabetes mellitus type 2
 • Betere nachtrust
 • Betere stemming en meer zelfvertrouwen

Promo Leefstijlinterventie De Health Battle Zuidoost – YouTube

De Health Battle 020


Informatie

Ingrid Sijmons, Gezond Noord

06 1003 0460 | i.sijmons@buurtteamamsterdamnoord.nl

download de flyer