Over Ons

Gezond Noord is er voor heel Amsterdam-Noord. Een gezonde leefstijl: hoe doe je dat? Gezond eten: wat is dat? En bewegen: hoe doe ik dat? Roken: ermee stoppen, hoe doe je dat? Gezond Noord helpt! Maak een afspraak!

Gezond Noord heeft een grote groep ervaringsdeskundigen/vrijwilligers. Vanuit hun eigen ervaring of expertise zetten zij zich in als beweeg-, voedings- en rookmaatjes of zij geven een workshop/cursus/activiteit.

Ook worden er workshops en cursussen gegeven. Gratis of voor een kleine bijdrage. Denk aan een kookworkshop, een cursus hoe je kan omgaan met stress of stoppen met roken. Houd daarvoor onze Agenda en Facebook-pagina in de gaten.


Wie zijn wij?

Els Annegarn

Ik ben welzijnswerker/maatschappelijk werker. Samen met een huisarts ben ik de initiator van Gezond Noord. In het verleden heb ik Noorderpark in Beweging opgezet evenals de Gewichtige Dames. Ik ben heel sportief en voor mij geldt: een dag niet bewogen is een dag niet geleefd! En dat gun ik iedereen!


Janine Drewes

Ik ben van huis uit maatschappelijk werker/welzijnswerker. Ik werk al lang bij Doras waar ik verschillende functies heb gehad. Sinds januari 2021 ben ik officieel betrokken bij Gezond Noord en ik realiseer me dat mijn hart ligt bij het helpen van noorderlingen in de richting van gezonde leefstijl.


Ankie Frehe

Ik ben betrokken geraakt bij het welzijnswerk doordat ik na het behalen van mijn voedingscoach diploma vrijwilliger werd voor de Gewichtige Dames. In die tijd werd er nagedacht over Gezond Noord en daar ben ik vanaf het begin ook bij betrokken. Sinds kort ben ik ook opgeleid als Leefstijlcoach. Mijn doel is om zo lang mogelijk vitaal te blijven. Daarvoor probeer ik zo gezond mogelijk te leven, eten en bewegen maar ook genieten van elke dag en dat draag ik ook graag over op anderen.Spreekuur

Wil je meer weten over gezonde voeding? Wil je meer weten over slapen? Voel je je vaak gespannen en wil je dat veranderen? Kortom wil je adviezen en tips op het gebied van leefstijl, maak een afspraak voor een gesprek op onze inloopuren op maandag van 08:30 tot 10:30 uur bij Noord Huisartsen, Wingerdweg 28, 1031 CA Amsterdam.

Mail gezondnoord@doras.nl of bel Gezond Noord 06 5131 1666 en maak een afspraak voor de maandagochtend.